Linea Trovata stelt nieuwe mestverwerking voor

Future Farms and Food in Europe (een conferentie over een transitie naar een duurzame landbouw en voedselconsumptie) werd georganiseerd door denk- en doegroep Terra Reversa op donderdag 3 februari 2011 in het Europees parlement.

Op deze druk bijgewoonde studiedag, stelde Linea Trovata een nieuwe, duurzame vorm van mestverwerking voor.
In deze moeilijke tijden voor de varkenshouderij presenteert Linea Trovata, een Lokers bedrijf gespecialiseerd in slimme duurzame energieoplossingen, een nieuwe techniek die met minder energie op een meer milieuvriendelijke manier de mest verwerkt.

Het doel is om dierlijke mest (en/of de reststoffen na vergisting van organisch materiaal) efficiënter te verwerken én kringlopen te sluiten.
De techniek is gegroeid uit de praktijk en is gebaseerd op jarenlang onderzoek. Het concept is ruim twee jaar operationeel.

In 2011 bouwt Linea Trovata (in nauwe samenwerking met landbouwers Peter en Kris Vermeiren) een installatie in de Antwerpse Noorderkempen die 30.000 ton varkensmest per jaar gaat verwerken.
In een markt met een groeiende concentratie van minder maar grotere varkensbedrijven is dit een noodzakelijke stap naar een meer duurzame varkenshouderij.

Voor meer informatie: eco@lineatrovata.com

Plaats een reactie