Wereld Water Dag: elke druppel telt

Onze aarde bestaat voor ca. 75% uit water en toch zijn er plaatsen op de wereld met een groot gebrek aan goede voorziening van deze fundamentele levensbehoefte. Op deze internationale Wereld Water Dag proberen verschillende instanties hiervoor een oplossing te vinden en de bevolking schoner, veiliger en soms meer drinkwater aan te bieden.

Meer informatie vind je op www.worldwaterday.org

Zuiniger omgaan met water
Denk vandaag eens extra aan je waterverbruik als je de kraan opendraait, want we verbruiken soms meer water dan nodig is. We geven je hierbij alvast enkele bruikbare tips.

  1. Zorg dat je bij het tanden poetsen steeds een bekertje bij de hand hebt. Zo bespaart een gezin per jaar zo’n 10.000 liter water.
  2. Herstel lekkende kranen en toiletten onmiddellijk. Een kraan die 10 druppels water per minuut lekt, verspilt 5 à 6 liter per dag of bijna 2000 liter per jaar.
  3. Neem regelmatig een douche in plaats van een bad. Met de hoeveelheid water van een bad kan je drie keer douchen.
  4. Vervuil water zo weinig mogelijk. Giet geen klein gevaarlijk afval in het toilet of de gootsteen. Restjes verf, oplosmiddelen, geneesmiddelen … zijn chemische producten die thuishoren in het containerpark.
  5. Plaats een regenton en gebruik regenwater voor het wassen van de auto, planten water geven, enz. Jaarlijks valt er zo’n 80.000 liter regenwater op het dak van een doorsnee huis. Meestal verdwijnt dit regelrecht in de riool. Zonde, want je kan dit regenwater ook opvangen. Met een regenton van 200 liter kan je jaarlijks zo’n 7.000 liter drinkwater besparen.

Wat doe jij om water te besparen?

Groenten en fruit in de kijker

Deze week, van 21 tot en met 27 maart, vindt de tweede editie van ‘De Week van Groenten en Fruit’ plaats. Hét hoogtepunt van de All Day Long-campagne.

Elke dag hebben we groenten en fruit nodig om gezond te blijven. Maar hoe kan je er op élk moment, van ontbijt tot laatavondsnack, lekker van genieten? All Day Long zet de groenten en het fruit van het seizoen extra in het zonnetje. Bezoek de website voor lekkere en smakelijke tips zodat fruit en groente eten niet alleen een gezonde, maar vooral lekkere gewoonte wordt.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft All Day Long een weekmenu samengesteld waarmee u meteen aan de slag kan. Doe jij mee?

Wij duimen voor Sporting Lokeren

Aanstaande zondag 20 maart nemen de spelers van Sporting Lokeren het op tegen Sint-Truiden, een unieke kans om zich te kwalificeren voor Play Off 1.Uiteraard zetten wij als mede-hoofdsponsor onze schouders onder het elftal en duimen mee voor een positief resultaat.

In Het Laatste Nieuws van gisteren, 16 maart, verscheen overigens een mooi interview met Marc Spinnael (Commercieel Manager van Sporting Lokeren) over de heropleving van onze favoriete club. Lees hier het volledige artikel.

Studiedag VCM – Linea Trovata met rendabele industriële mestdroger

Vandaag organiseert het VCM een conferentie “Een nieuwe markt voor mest”. Dierlijke mest en verschillende tussen- en eindproducten uit de mestverwerking zijn rijk aan waardevolle nutriënten zoals N, P en K. Met deze conferentie willen zij de aandacht vestigen op het sluiten van nutriëntenkringlopen in de mestsector en het opwaarderen van de nutriënten in mest. De organisatoren willen verkennen via welke pistes nutriëntstromen uit de mestverwerking kunnen gevaloriseerd worden, hetzij als marktrijp eindproduct, hetzij als grondstof voor de kunstmest- of chemische industrie (producenten van N en P). In totaal zijn zo’n 180 belangstellenden aanwezig. Linea Trovata stelt daar een nieuw project ‘industriële mestdroging’ voor.

Bron: Agripress

Eerste grote daken met Natuurpunt

Een jaar geleden startten Natuurpunt en Linea Trovata een zoektocht naar eigenaars van grote gebouwen die hun dak willen verhuren om er door Linea Trovata zonnepanelen op te laten plaatsen. In augustus werd op de Sint-Martinusschool in Lubbeek een eerste project gerealiseerd.

Binnen enkele weken start de bouw van een eerste installatie op een gebouw van de Don Bosco scholengroep. De groep van 28 scholen besliste samen in ons ‘grote dakenproject’ te stappen. De komende maanden zal hier een oppervlakte van zo’n 20.000 m” worden volgelegd met panelen, goed voor een totaal vermogen van zo’n 2 Megawatt-piek. Natuurpunt krijgt van Linea Trovata een vergoeding voor elke gerealiseerde installatie.

Kijk snel welke aantrekkelijk aanbod Natuurpunt samen met ons uitwerkte.

Vacature – Business analist (m/v)

Zin in een uitdagende job in de boeiende sector van duurzame energie?
Voor onze verdere uitbreiding zijn wij op zoek naar jouw energie!

Business analist (m/v)

Jobomschrijving

  • Je analyseert de behoeften van de eindgebruiker, brengt bedrijfsprocessen in kaart en maakt een inschatting van de mogelijkheden van het ERP-systeem
  • Je ontwikkelt het ERP-systeem verder uit naar andere divisies in een snelgroeiende werkomgeving
  • Je vormt een cruciale schakel tussen de business en het IT-developmentteam
  • Je organiseert interne besprekingen, coacht werkgroepen en ondersteunt key-users
  • Je hebt een coördinerende rol na uitvoering

Profiel

  • Je genoot een hogere opleiding en hebt enkele jaren ervaring in een ERP-omgeving
  • Je bent communicatief in meerdere talen (Nederlands, Engels, Frans)
  • Je hebt kennis van SQL Server en ASP.net
  • Je kan datamodellen opstellen en data analyses uitwerken
  • Je hebt ruime kennis en affiniteit van de bedrijfsprocessen binnen verschillende domeinen
  • Je kan constructief meewerken in een team en projecten zelfverzekerd aanpakken
  • Je beschikt over een rijbewijs B en bent bereid om (inter)nationale verplaatsingen te maken
  • Je bent enthousiast, klantvriendelijk, leergierig en ambitieus

Zit je boordevol energie voor deze uitdaging? Laat het ons weten!
Bezorg ons zo snel mogelijk je cv en motivatie t.a.v. Marijke Steendam, Zelebaan 124, 9160 Lokeren of via mail hr@lineatrovata.com.