Jaarlijks verlof van 1 t/m 5 augustus

Naar jaarlijkse gewoonte muizen we er tijdens de zomermaanden een weekje tussenuit…
We bekijken de ‘zon’ ook graag eens van de andere kant 😉

Met heel veel (her)nieuwe(bare) energie, staan we u vanaf maandag 8 augustus met een zonnige glimlach terug te woord.

Wij danken u alvast voor het gestelde vertrouwen.

Warme groeten,
het voltallige Linea Trovata team

Sterk staaltje van Solar Integra bij Slabbinck

Solar Integra ontwikkelt, optimaliseert en levert kwalitatieve montagesystemen voor duurzame fotovoltaïsche energiesystemen. En dit is ook de firma Slabbinck uit Brugge niet ontgaan. Slabbinck nv heeft in Vlaanderen een uitstekende reputatie opgebouwd als toeleverancier in de plaatbewerkingssector. Om hun betonnen parking optimaal te laten renderen, kozen ze voor een geïntegreerde dakconstructie van Solar Integra.

Dany De Soomer, zaakvoerder Solar Integra: “Bij Slabbinck nv realiseerden we een 100% Solar Integra project waarbij we het hele traject samen doorlopen hebben. Over een betonnen plein tekende Solar Integra een stalen overkapte constructie uit van 4m30 hoog. Een project ter waarde van 600.000 euro.”

Het resultaat mag er best wezen. “In totaal liggen er 38 zadeldaken opeenvolgend achter elkaar. De zuidkant is volledig bedekt met een geïntegreerde zonnedakconstructie. Totale opbrengst hiervan bedraagt 178.000 kilowattuur. Op de noordkant van het dak kozen we voor lichtstraten uit polycarbonaat om zo de parking wat natuurlijk licht te geven. Momenteel doet de overkapping dienst als parkeerruimte voor de medewerkers van Slabbinck, op termijn wil men de loods gedeeltelijk dicht maken en verhuren als opslagruimte.”

Q-Beach House draait 100% op zonne-energie

Wie deze zomer langs de Zeedijk van Oostende kuiert, kan er niet naast kijken. Het volledige Q-Beach House wordt 100% draaiende gehouden dankzij de energie van de zon. Maar liefst 96 zonnepanelen zijn goed voor een piekvermogen van 22.560 Wattpiek. Groene energie die niet enkel gebruikt wordt om live radio te maken, maar ook om de keuken, de bar en de sunsetconcerten 100% van alternatieve stroom te voorzien.

199 zonneovens dankzij u!

Een van de pijlers van Triodos Bank is het financieren en stimuleren van duurzame ontwikkelingsprojecten. Zoals elk jaar moedigt Triodos Bank dan ook aan om deel te nemen aan spaaracties met een solidair doel.

De voorbije spaaractie ten voordele van koken op zonne-energie in Afrika was een groot succes. 1.993 spaarders hebben minstens 1.000 euro extra gespaard. Per deelnemer heeft Triodos Bank 10 euro gestort aan Sol Suffit. Hiermee konden ze maar liefst 199 zonneovens financieren, twee keer meer dan voorzien. Na de opstart in Senegal, breidt Sol Suffit haar activiteiten nu ook uit naar Mauritanië en Gambia.

Linea Trovata zegt nee tegen kernenergie

Op 26 april lanceerden Greenpeace, Bond Beter Leefmilieu, WWF en Inter-Environnement Wallonie het platform Stop and Go. Dat platform wil de krachten bundelen om definitief uit kernenergie te stappen. Hierbij willen ze gecoördineerd te werk gaan met een sterke langetermijnvisie voor ons energiebeleid. Daarin moeten energiebesparing en de ontwikkeling van hernieuwbare energie een centrale rol spelen. Als internationale onderneming die duurzame en slimme energieoplossingen aanbiedt, kunnen wij dit initiatief alleen maar toejuichen. Sinds 1 juli vertegenwoordigt Linea Trovata dan ook mee het Stop and Go platform.

Argumenten tegen kernenergie
1/ Sluiting kerncentrales en klimaatdoelstellingen gaan hand in hand
2/ Het licht zal niet uitgaan als de kerncentrales sluiten
3/ Geen veilige oplossing voor radioactief kernafval
4/ Er bestaan geen veilige kerncentrales
5/ De kost van kernenergie

Waarom JA tegen hernieuwbare energie?
1/ Onuitputtelijk
2/ Geen co2-uitstoot
3/ Milieuvriendelijk
4/ Onafhankelijk van stijgende traditionele energieprijzen

Ook jij kan je stem laten horen door de petitie “Stap mee uit kernenergie” te ondertekenen.

Samen naar een duurzame toekomst

Sinds 1900 is het wereldenergieverbruik toegenomen met een factor achttien, terwijl de bevolking ‘slechts’ vervijfvoudigd is. En dat laat zijn sporen na: ons ecosysteem is het noorden kwijt en de massabalans heeft zijn evenwicht verloren. We moeten absoluut van koers veranderen en niet denken dat we in een oneindige wereld leven waarin we alsmaar kunnen blijven verdergroeien. De enige weg naar een wenselijke toekomst is deze van hernieuwbare energie.

De kerngedachte van Linea Trovata heeft haar wortels in het respect voor het milieu en het behoud van de biodiversiteit op aarde. Hierbij stellen we onze fossiele brandstoffen in vraag en geloven we in de natuurlijke energie van de zon, moeder van alle duurzame energiebronnen. Elke particulier of bedrijfsleider die hierover nadenkt en overweegt over te stappen naar duurzame energie, is bij Linea Trovata aan het juiste adres.

Wij investeren samen met u in de volgende domeinen:
– duurzaam energieadvies op maat van uw budget
– zonnestroom, zonnewarmte en warmtepompen
– warmtekracht en biomassa
– sluiten van kringlopen: mestdroging en recyclage
– projectontwikkeling en financiering van windturbineprojecten
– bouwen van lage-energiewoningen
– elektrische voertuigen als transport
– geïntegreerde zonne-energiedaken
– koken met zonneovens
– (co)financiering van eigen energiecentrales

Wenst u meer informatie over onze producten? Aarzel niet ons te contacteren.

Vacature Solar Integra: administratief medewerker (m/v)

Solar Integra ontwikkelt, optimaliseert en levert kwalitatieve montagesystemen voor duurzame fotovoltaïsche energiesystemen. Hiervoor werkt Solar Integra nauw samen met Linea Trovata, internationale onderneming van slimme energieoplossingen. Solar Integra ontwerpt en installeert ook geïntegreerde zonne-energiedaken, een esthetische oplossing gecombineerd met maximaal rendement.

Om onze positie in de markt te versterken, zijn we op zoek naar een allround administratieve medewerker.

Jouw functie
– Je staat in voor onthaal en telefonie, briefwisseling
– Je assisteert de verkopers en maakt offertes op
– Je volgt projecten op: administratie, planning, VREG dossiers
– Je biedt administratieve ondersteuning aan de boekhouding

Jouw profiel
– Je spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels, kennis van het Duits is een pluspunt
– Je toont initiatief, hebt oog voor de meest economische oplossing en denkt daar actief aan mee
– Je kan vlot zelfstandig werken
– Je bent organisatorisch en stipt
– Je bent onmiddellijk beschikbaar

Ons aanbod
– Een boeiende opdracht met competitieve verloning
– Plaats tewerkstelling: Zele

Ben jij de enthousiaste medewerker (m/v) die we zoeken?
Stuur je motivatiebrief en cv t.a.v. HR-afdeling naar Solar Integra nv, Zelebaan 124 te 9160 Lokeren.

Zonnecellen op papier printen

Een zonnepaneel bestaat uit een verzameling zonnecellen die het licht en de warmte van de zon opvangen. De productie van zonnecellen blijft continu in ontwikkeling om de efficiëntie en de verfijning te optimaliseren. De verfijning heeft trouwens een evolutie gemaakt, want wetenschappers zijn erin geslaagd om zonnecellen op papier te printen. Dat betekent niet dat er een mooie afdruk van zonnecellen op het papier wordt geprint, maar het gaat over papier waarin zonnecellen zijn verwerkt en vervolgens worden geprint. Dat betekent dat de zonnecellen al zo verfijnd zijn, dat ze ultradun zijn geworden.

Ontwikkelingsfase zonnecellen op papier printen

Zonnecellen op papier printen bevindt zich echter nog in ontwikkelingsfase. Dat betekent dat het nog wel even zal duren voordat deze technologie gecommercialiseerd wordt. Hoewel een ultradunne zonnecel printen eigenlijk niet anders is dan een inktprinter die wordt gebruikt om papier te bedrukken. Momenteel zijn zonnecellen nog altijd zwaar en nemen ze veel ruimte in beslag. Door de ontwikkeling van dunne zonnecellen kan de zwaarte en ruimte afnemen. De onderzoekers zijn alvast van mening dat de mogelijkheden voor het ontwikkelen van ultradunne zonnecellen vrijwel onbegrensd zijn. Het zou vermoedelijk mogelijk zijn zonnecellen op andere producten en materialen te drukken, zoals metaal en plastic. In de toekomst kan een huis een complete energiecentrale worden als de gevels worden bedekt met rollen geprinte zonnecellen.

Het hele project wordt momenteel financieel gesteund door het Italiaanse bedrijf Eni. Ook Paolo Scaroni heeft een investering gedaan, net als het Nationaal Science Foundation. Er is dan ook nog veel geld nodig om het onderzoek van zonnecellen op papier verder te ontwikkelen.

Bron: www.zonnepanelen-energie.be